Kategorie

Prohlédnuté produkty

Koupelnový ventilátor Vents 100 LDT - s časovým spinačem

Skladem

1 ks

Vents

5124

Cena vč. DPH: 669 Kč

za 1 ks

Sdílejte také na



Domovní ventilátor Vents 100 LDT s časovým spínačem pro potrubí průměru 100 mm k odsávání vzduchu v koupelnách, sprchách, kuchyních a užitných prostorách.

Více detailů

Průměr 100 mm
Průtok vzduchu 88 m3/h
Kuličková ložiska ne
Automatická žaluzie ne
Časový spínač ano
Čidlo vlhkosti ne
Čidlo pohybu ne
Termostat ne
Teplota max 40 °C
Snížená hlučnost ne
Otáčky 2300 min
Statický tlak 33 Pa
Akustický hluk 33 dB/3m
Napájení 230/50 V/Hz
Příkon 14 W
Jmenovitý proud 0,08 A
Krytí 34 IP
Váha 0,68 kg
Zpětný chod ne

Domovní ventilátor Vents 100 LDT s časovým spínačem je určen k odsávání  vzduchu z bytových a nebytových prostor. Vzhledem ke svým technickým parametrům jsou axiální ventilátory určeny k použití pro kratší ventilační potrubí s nízkou tlakovou ztrátou, nejlépe k odsávání přímo přes stěnu. U axiálního ventilátoru o průměru 100 mm je doporučená maximální délka potrubí 3 m. Pro delší vzdálenosti doporučujeme ventilátory do potrubí. Tento ventilátor je určený pro montáž na stěnu nebo do stropu. Při montáži do stropu ( vertikálně ) se doporučuje použití ventilátoru s motorem s kuličkovými ložisky, to platí i pro případ pokud bude ventilátor využíván k nepřetržitému chodu. 

 

 

Orientační výpočet ventilátoru jsme pro Vás připravili zde VÝPOČET VENTILÁTORU

 

 

Vybavení:

Časový spínač: U časového spínače, který je vestavěný ve ventilátoru, lze nastavit dobu doběhu v rozmezí 2-30 minut. Ventilátor poté funguje tak, že se připojí např k osvětlení na WC a pokud se rozsvítí , tak se  ventilátor rozeběhne a když se zhasne začíná se odpočítávat nastavený interval např 10 minut. Ventilátor tedy běží: doba svícení + 10 minut.

Jak funguje časový spínač? :

U ventilátoru s časovým spínačem lze nastavit dobu doběhu v časovém rozmezí 2 - 30 minut. Časový interval lze jednoduše nastavit pomocí timeru uvnitř ventilátoru , který je umístěný vedle svorkovnice. Svorkovnice obsahuje 3 svorky - N (nulový vodič) , L ( fáze ) a LT ( ovládací vodič - fáze - jakmile se na svorce objeví napětí ventilátor se spustí a po odpojení napětí  se začíná odpočítávat nastavený čas ). K ventilátoru tedy musí vést 3 vodiče - trvalé napětí (nula a fáze) a ovládací vodič, který připojíme např.  k osvětlení v koupelně a ventilátor poté funguje takto :  v koupelně se rozsvítí a ventilátor se spustí - stále běží. Jakmile se zhasne tak na svorce LT není již napětí a ventilátor stále běží a začíná doběh dle nastaveného času. Pokud by se v tomto čase opět rozsvítilo, tak po zhasnutí začíná běžet znovu celý nastavený interval. Pokud není požadováno aby ventilátor běžel při každém rozsvícení, lze pro ventilátor připravit samostatné tlačítko a v případě potřeby se tlačítko stiskne a ventilátor poběží na požadovanou dobu.

Pokud k ventilátoru vedou pouze 2 vodiče a je potřeba jej připojit např. k osvětlení, tak je nutné zakoupit ventilátor bez časového spínače a k němu dokoupit časový spínač do instalační krabičky a vše propojit v krabici na osvětlení. časový spínač pod vypínač 

 

Instalace zpětné klapky :

K ventilátoru doporučujeme zakoupit zpětnou klapku pro zabránění proudění pachů a studeného vzduchu zpět do místnosti. Ve ventilátoru jsou předvrtané otvory pro zpětnou klapku, takže jí lze jednoduše na ventilátor pouze nasadit a vše je hotovo.  Zpětnou klapku pro ventilátory Vents naleznete zde : Zpětná klapka slídová 100 mm

zpětná klapka

 

100% kompatibilita s našim potrubím = bezproblémová a rychlá instalace :

 Ventilátor je plně kompatibilní s potrubím stejného průměru - PVC , PVC flexi AL flexiEuro Al izolované potrubí. Potrubí lze nasunout přímo na ventilátor bez jakékoliv redukce a to i v případě použití zpětné klapky, jelikož zpětná klapka nemění průměr ventilátoru, pouze jej prodlužuje o 14mm. 

potrubí

8 dalších produktů ve stejné kategorii:

Přejít nahoru